Thaise red curry

  • 25 mins
  • 14 ingredients

Ingredients

  • Kipfilet (scharrel) 1 grote
  • Courgette 1
  • Gele paprika 1
  • Oesterzwammen 150 gram
  • Gember stuk van 2 centimeter
  • Koriander handvol
  • Eiernoedels voor 2 personen
  • Kokosmelk 1 blikje
  • Lemongrass 1 stuk
  • Vissaus 1/2 eetlepel
  • Limoen (schoongeboend) 1 stuk
  • Koh Thai Red curry 1 tot 2 eetlepels
  • Wokolie
  • Zout

Ik maak regelmatig zelf curry, maar dit neemt meer tijd in beslag. Currypasta’s uit de winkel zijn over het algemeen goed en hebben weinig toevoegingen. Voor dit recept gebruik ik een currypasta van Koh Thai.

Halveer de courgette en snijd in plakjes. Snijd de paprika, oesterzwammen en kipfilet in reepjes. Haal de blaadjes koriander van de steeltjes en zet apart. Hak de steeltjes fijn. Schil 2 centimeter gember. Haal het buitenste blad van de lemongrass. Alleen het onderste gedeelte (6 centimeter) van de lemongrass gebruik je. Kneus dit licht met de achterkant van een mes.

Verhit een scheutje wokolie in de wok met 1 tot 2 eetlepels currypasta. (1 eetlepel is mild, 2 eetlepels is pittig). Voeg na enkele seconden de kipfilet toe. De kip dient alleen rondom verkleurd te zijn voor je courgette, paprika en koriander toevoegt. Meng alles met de currypasta en voeg de kokosmelk, lemongrass en gember toe. Rasp de limoen boven de curry en breng op smaak met de vissaus. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten zacht pruttelen, zodat de kip van binnen gaar wordt.

Ondertussen kan je de eiernoedels koken volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje zout toe tijdens het koken. Verdeel deze vervolgens over 2 borden. De curry is nu ook bijna klaar. Pers als laatste de limoensap boven de curry uit en serveer over de noedels. Zorg dat je het stukje gember en lemongrass uit de curry haalt voor je deze serveert. Maak af met wat verse koriander.

 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply