Granaatappelsalade

  • 20 mins
  • 12 ingredients
  • Servings 2
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Gemengde sla 100 gram
  • Feta 100 gram
  • Granaatappel 50 gram
  • Avocado 1
  • Sinaasappel 1
  • Walnoten 10
  • Spaanse gedroogde vijgen (optioneel) 4
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Balsamico azijn 2 eetlepels
  • Honing 1/2 eetlepel
  • Mosterd 1/2 eetlepel
  • Zout en peper naar smaak

Het schoonmaken van een granaatappel lijkt lastig, maar eenmaal open kun je de pitjes er makkelijk uit halen. Probeer de pitjes te verwijderen zonder de bittere witte vliesjes van granaatappel. Eventueel kun je ook granaatappel uit de vriezer nemen, maar verse granaatappel is lekkerder.

Snijd de avocado en vijgen. Schil de sinaasappel en snijd de partjes zonder vliesjes eruit. Zorg dat je het sap dat vrij komt bij het snijden opvangt en knijp de rest van het sap uit de sinaasappel. Dit gebruik je voor de dressing.

Voor de dressing voeg je aan de sinaasappelsap olijfolie, balsamico azijn, honing, mosterd, zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de gesneden avocado, sinaasappel, verbrokkelde feta, granaatappel, vijgen en besprenkel met de sinaasappeldressing.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply