Gepofte rijstreep

  • 30 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Pompoenpitten 50 gram
  • Gepofte rijst 50 gram
  • Dadels (medina) 3 stuks
  • Kokosolie 1 eetlepel
  • Honing 1 eetlepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Zeezout 1/2 theelepel

Verwarm de oven op 160 graden. Pof de pompoenpitten 5 minuten in de oven op een bakplaat.

Meng de gepofte rijst, gepofte pompoenpitten en fijngesneden dadels goed door elkaar.

Verwarm de kokosolie in een pannetje. Wanneer deze is gesmolten haal je de pan van het vuur. Voeg de kaneel, zout en honing toe en meng goed door elkaar. Meng dit door de gepofte rijst, dadels en pompoenpitten. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de rijst in het bakblik en zet 20 minuten in de oven.

Als de gepofte rijst is afgekoeld kun je er repen van snijden. Verpak de repen apart in een afsluitbare box buiten de koelkast.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply