Aspergequiche

  • 45 mins
  • 12 ingredients
  • Servings 2 tot 3
  • Prep 45 min
  • Course

Ingredients

  • Speltbloem 100 gram
  • Roomboter 50 gram
  • Eieren 3 plus een 1/2 ei
  • Olijfolie
  • Groene asperges 50 gram
  • Gerookte kip 100 gram
  • Geitenkaas 60 gram
  • Melk 2 eetlepels
  • Pijnboompitten 1 eetlepel
  • Oregano 1 theelepel
  • Romaatjes 3 stuks
  • Zout en peper naar smaak

Je kan uiteraard kant en klaar quichedeeg gebruiken, maar je kan het ook zelf maken.In dit recept wordt speltbloem gebruikt. Het deeg smaakt dan wel iets anders dan je gewend bent.

Voor het deeg:

Zeef 100 gram speltbloem en het zout en meng dit in de keukenmachine samen met de 50 gram boter (stukjes). Maal ongeveer 1 minuut tot in de keukenmachine. Voeg vervolgens een 1/2 losgeklopt ei toe, 1/2 eetlepel ijskoud water en 1 eetlepel olijfolie. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Kneed nog even kort met je handen tot een bal en laat minimaal 30 minuten in vershoudfolie rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif het werkblad met speltbloem en rol het deeg uit tot een ronde vorm. Vet de quichevorm  (van 20 diameter) in met boter of olie. Bekleed de bodem van de vorm tevens met bakpapier. Prik gaatjes in de bodem, voordat je deze vult met de vulling.

Voor de vulling:

Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan. Klop 3 eieren samen met een scheutje melk, oregano, zout en peper. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes, halveer de tomaatjes en snijd het uiteinde van de asperges.

Verdeel de kip, pijnboompitten en asperges over de vorm. Verbrokkel de geitenkaas over de vorm. Verdeel het eimengsel in de vorm. Als laatste leg je de gehalveerde tomaatjes in de vorm. Zorg dat de open kant naar boven ligt.  Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin.

Eventueel kan je een groene salade bij de quiche serveren.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply