Spaghetti meatballs

  • 35 mins
  • 16 ingredients

Ingredients

  • Linguine pasta of spaghetti 75 tot 100 gram per persoon
  • Salie (verse) 10 blaadjes
  • Ui 2
  • Ei 1
  • Tomatenpuree 70 gram
  • Paneermeel 2 eetlepels
  • Lamsgehakt of Kalfsgehakt 300 gram
  • Knoflooktenen 2 stuks
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Passata 250 ml
  • Rode paprika 1 stuk
  • Tomaten 2 stuks
  • Feta 50 gram
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Basilicum 6 blaadjes

Voor de gehaktballetjes meng je de helft van de fijngesneden salie, 1 ui, 1/2 eetlepel tomatenpuree, ei, paneermeel samen met het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Kneed de ingrediënten goed door elkaar en rol er balletjes van.

Voor de saus fruit je de fijngesneden knoflook en ui in een beetje olijfolie. Als de knoflook en ui verkleurt, voeg je de rest van de fijngesneden salie, paprika en tomaat toe. Voeg vervolgens de overgebleven tomatenpuree, zout, peper, paprikapoeder en als laatste de passata toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen en haal van het vuur. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus en zet weer terug op laag vuur. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de balletjes toe en bak je ze kort rondom bruin. Haal de balletjes van het vuur en verdeel ze door de tomatensaus. Laat de saus nog 10 tot 15 minuten rustig pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Ondertussen kun je de pasta koken.

Kook de pasta en verdeel over de borden. Verdeel de saus met balletjes over de pasta en strooi voor het opdienen verse basilicum en gebrokkelde feta over de pasta.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply