Bananenbrood met abrikozen

  • 20 mins
  • 11 ingredients
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Bananen 2 stuks
  • Gedroogde cranberry's 25 gram
  • Gedroogde Abrikozen 6 stuks
  • Dadels (zonder pit) 8 stuks
  • Kokosrasp 2 eetlepels
  • Zout 1 theelepel
  • Bakpoeder 1,5 theelepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Amandelmeel 80 gram
  • Havermout (gemalen) 40 gram
  • Eieren 2 stuks

Bananenbrood kun je maken met verschillende ingrediënten. In dit recept gebruik ik bijvoorbeeld kokos, abrikozen en dadels. Dit is een wat kleinere versie voor ongeveer 10 plakjes.

Verwarm de oven op 175 graden.  Laat de cranberry’s in lauw water weken.

Pureer in de keukenmachine de bananen en dadels. Klop in een kom de eieren luchtig en voeg de bananen en vijgen hier aan toe.

In een andere kom meng je de amandelmeel, fijngemalen havermout, zout, kaneel en bakpoeder door elkaar. Dit zijn de droge ingrediënten.

Hak de walnoten fijn, snijd de abrikozen fijn en laat de cranberry’s even uitlekken. Voeg nu het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten samen met de walnoten, cranberry’s, stukjes abrikozen en kokosrasp. Meng alles goed door elkaar.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel het mengsel in het cakeblik. Zet het cakeblik 35 tot 40 minuten in de oven. Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon dan is je brood klaar. Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply