Champignonsoep

  • 20 mins
  • 11 ingredients

Ingredients

  • Kastanjechampignons 250 gram
  • Soya cuisine light (van Alpro) 50 ml
  • Witte wijn 50 ml
  • Groentebouillon 500 ml
  • Sjalotjes 2 stuks
  • Knoflooktenen 2 stuks
  • Bosui 2 stuks
  • Peterselie handvol
  • Olijfolie
  • Bloem 2 eetlepels
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de knoflook en sjalotjes fijn en de kastanjechampignons in plakjes.

Verhit olie in een pan en voeg hier de fijngesneden knoflook en sjalotjes aan toe. Wanneer de sjalotjes glazig zijn voeg je de kastanjechampignons toe. Blijf goed roeren tot de champignons zacht zijn. Voeg nu de bloem toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Breng de champignons op smaak met zout en peper.

Blus de kastanjechampignons af met de witte wijn en vervolgens de groentebouillon. Breng aan de kook en laat enkele minuten op laag vuur koken.

Snijd ondertussen de peterselie en bosui fijn. Voeg als laatste de soya cuisine toe aan de soep. Proef de soep en breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met verse peterselie en bosui.

Eventueel kun je de soep serveren met brood.

 

In dit recept gebruik ik i.p.v. room, soya cuisine light van Alpro. Je kunt dit achterwegen laten, maar het geeft het romige effect.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply