Appeltaart

  • 45 mins
  • 14 ingredients
  • Prep 45 min

Ingredients

  • Amandelmeel 60 gram
  • Speltmeel 60 gram
  • Kokosolie 1 eetlepel
  • Kokosbloesemsuiker 15 gram
  • Zout 1/2 theelepel
  • Ei 1 stuk
  • Honing 1,5 eetlepel
  • Appels 2 stuks
  • Custardpoeder 1/2 eetlepel
  • Citroensap van een 1/2 citroen
  • Rozijnen 1 eetlepel
  • Walnoten 1 eetlepel
  • Havervlokken 1 eetlepel
  • Kaneel 1 theelepel

Dit is een gezondere variant van appeltaart. Eventueel kun je de kokosolie ook vervangen voor roomboter.

Verwarm de oven op 175 graden. Beboter (eventueel met kokosolie) een taartvorm en leg op de bodem ook nog een stukje bakpapier. Zo weet je zeker dat de appeltaart makkelijk uit de vorm los komt.

Zeef het amandelmeel, speltmeel en zout boven een kom. Voeg de kokosbloesemsuiker, kokosolie (niet gesmolten) toe samen met 3/4 van het losgeklopte ei. Meng alles goed door elkaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Laat de rozijnen enkele minuten wellen in lauw water. Dep de rozijnen droog voor je ze gaat gebruiken. Snijd de appels in stukjes en meng deze samen met de kaneel, rozijnen, citroensap, walnoten en honing door elkaar. Voeg als laatste de custardpoeder toe.

Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met ongeveer 3/4 van het deeg. Bestrooi de bodem van de taart met havervlokken.

Verdeel het appelmengsel in de taartvorm. Maak van het overgebleven deeg een rooster of reepjes bovenop de taart.

Met het overige 1/4 ei bestrijk je al het zichtbare deeg. Zet de appeltaart ongeveer 45 minuten in de oven tot deze mooi bruin is.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply