Biefstuksalade met blauwe kaas

  • 20 mins
  • 11 ingredients
  • Servings 2
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Gemengde sla 100 gram
  • Biefstuk voor 2 personen (rond de 250 gram)
  • Blauwe kaas 50 gram
  • Pijnboompitten 20 stuks
  • Cherrytomaten 15 stuks
  • Komkommer 1/2
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Balsamico azijn 2 eetlepels
  • Zout en peper naar smaak
  • Honing 1/2 eetlepel
  • Mosterd 1/2 eetlepel

Zorg dat de biefstuk en blauwe kaas op kamertemperatuur zijn.

Verdeel de gemengde sla over 2 borden. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de komkommer, tomaten en gebrokkelde kaas over de salades.

De dressing is een basis dressing van olijfolie, balsamico azijn, honing, mosterd, zout en peper. Meng dit goed door elkaar.

Bak de pijnboompitten kort aan en zet apart. Breng de biefstuk op smaak met zout en peper voor je deze gaat bakken. Bak de biefstuk 2 minuten aan beide kanten (voor medium/rare) in een bakpan met roomboter of olijfolie. Laat de biefstuk 2 minuten rusten in aluminiumfolie voor je deze aansnijdt.

Besprenkel de dressing over de salade en bestrooi met pijnboompitten. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de salade.

 

Wist je dat je tomaten beter buiten de koelkast kunt bewaren? Ze behouden dan veel meer smaak.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply