Chocolademousse

  • 20 mins
  • 7 ingredients
  • Servings 2
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Rijpe banaan 1
  • Avocado 1
  • Spaane vijgen 5
  • Cacao 1 eetlepel
  • Eiwit 1
  • Frambozen (optioneel) 10 stuks
  • Kokosflakes (optioneel) voor de garnering

Het klinkt gek avocado in je chocolademousse, maar het is heerlijk. Door de toevoeging van cacao proef je niet de avocado, maar het geeft de chocolademousse de romige smaak. Bovendien heb je zo direct een ‘gezonde’ variant van chocolademousse.

Pureer de avocado, banaan en dadels in de keukenmachine tot een gladde emulsie. Voeg de cacao toe en pureer dit er doorheen. Proef of het mengsel zoet genoeg is, anders kan je altijd wat extra honing of vijgen toevoegen.

Klop het eiwit in een aparte vetvrije kom stijf met een snufje zout. Meng het eiwit vervolgens door het chocolademengsel. Doe dit voorzichtig, zodat het mengsel luchtig blijft. Verdeel in 2 porties en laat de chocolademousse 1 uur opstijven.

Haal de chocolademousse 20 minuten voor je deze gaat serveren uit de koelkast. Serveer met verse frambozen en kokosflakes.

Als je geen Spaanse vijgen in huis hebt, kan je deze ook vervangen door dadels. Dadels zijn alleen zoeter, dus 3 of 4 dadels zijn dan voldoende. 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply