Courgetti met gebakken zalm

  • 20 mins
  • 12 ingredients
  • Servings 2
  • Prep 20 min

Ingredients

  • Zalmfilet 2 stuks van ongeveer 150 gram
  • Courgette 1 stuk
  • Avocado 1 stuk
  • Kleine groene asperges ongeveer 16 stuks
  • Buffelmozzarella 1 bol
  • Limoen 1 stuk
  • Sesamzaad 1 theelepel
  • Kwark 4 eetlepels
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Soya 1 theelepel
  • Romaatjes (optioneel) 5 stuks
  • Zout en peper naar smaak

Zet alle ingrediënten klaar. Meng in een kom de kwark met een 1/2 eetlepel olijfolie, limoenrasp, limoensap, zout en peper. Zet deze in de koelkast tot je het gerecht gaat opdienen.

Bak de sesamzaadjes kort in de pan en zet apart. Zet ondertussen een pan op het vuur met met kokend water.

Met een speciale julienne snijder kun je de courgette in spaghetti slierten schillen. Indien je deze niet hebt, kun je de courgette ook handmatig in julienne slierten snijden. Snijd tevens de avocado, buffelmozzarella en tomaatjes in partjes.

Haal de uiteinde van de asperges en blancheer deze 2 minuten in het kokende water met een snufje zout. Giet af en spoel na met koud water, zodat de asperges niet verder garen.

Bestrooi de zalm met peper en bak de zalm in een pan met olijfolie. De zalm kun je aan beide kanten ongeveer 2 minuten bakken, zodat de zalm mooi rose van binnen blijft. De laatste 2 minuten van de zalm voeg je de soyasaus toe in de pan.

Tijdens het bakken van de zalm, bak je in een andere pan de courgette in olijfolie met zout en peper. Na 2 minuten is de courgette klaar en kun je de borden opmaken.  Serveer de zalm op de groente en bestrooi met sesamzaad en een flinke schep van de kwarksaus.

 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply