Bananenbrood

  • 20 mins
  • 11 ingredients
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Bananen 3
  • Cranberry's 40 gram
  • Amandelmeel 100 gram
  • Spaanse vijgen 80 gram (8 stuks ongeveer)
  • Havermout (fijngemalen) 50 gram
  • Bakpoeder 2 theelepels
  • Kaneel 1 theelepel
  • Zout 1 theelepel
  • Walnoten 40 gram
  • Sinaasappel 1 stuk, alleen de rasp nodig
  • Eieren 3

Verwarm de oven op 175 graden.  Laat de cranberry’s in lauw water weken.

Pureer in de keukenmachine de bananen en vijgen. Klop in een kom de eieren luchtig en voeg de bananen en vijgen hier aan toe.

In een andere kom meng je de amandelmeel, fijngemalen havermout, zout, kaneel en bakpoeder door elkaar. Dit zijn de droge ingrediënten.

Hak de walnoten fijn en laat de cranberry’s even uitlekken. Voeg nu het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten samen met de walnoten, cranberry’s en de rasp van de sinaasappelschil. Meng alles goed door elkaar.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel het mengsel in het cakeblik. Zet het cakeblik 45 tot 50 minuten in de oven. Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon dan is je brood klaar. Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster.

Print Recipe

One Comment

  1. Je hebt een hele leuke website!
    Ik heb het bananenbrood gemaakt en het smaakt heerlijk.

    Therese 9 april 2015 at 15:50 Reply

Leave a reply