Frambozen-bosbessen taart

  • 30 mins
  • 11 ingredients
  • Servings 8
  • Prep 30 min
  • Course

Ingredients

  • Cashewnoten 100 gram
  • Dadels 50 gram
  • Amandelen 50 gram
  • Kokosrasp 2 eetlepels
  • Kokosolie (gesmolten) 1 1/2 eetlepel
  • Honing of agave siroop 1 1/2 eetlepel
  • Vanille extract 1 theelepel
  • Frambozen handvol
  • Bosbessen handvol
  • Zeezout snufje
  • Citroen 1

Dit is een “no bake” taart. Het makkelijk aan “no bake” taart is dat het minder werk is en dit is ook nog een gezondere variant.  Dit is een recept voor een kleine taart. Je kan ongeveer 8 stukjes uit deze taart halen.

Week de cashewnoten minimaal 4 uur. Langer is beter, maar maximaal 24 uur van te voren.

Voor de bodem meng je de dadels, amandelen, snufje zeezout en kokos in de keukenmachine. Verdeel het mengel in een met ingevette (bijvoorbeeld kokosolie) bakvorm. Druk het mengsel goed aan en zet minimaal 1 uur in de koelkast of kort in de vriezer.

Voor de tweede laag meng je de uitgelekte cashewnoten, kokosolie (gesmolten), citroensap, citroenrasp, honing (of agave siroop) en vanille extract in de keukenmachine. Wanneer het een vloeibaar mengsel wordt voeg je de frambozen toe en mix deze nog even goed door. De helft van dit mengsel verdeel je over de dadel/amandel/kokos bodem. Laat dit mengsel minimaal 1 uur in de koelkast of kort in de vriezer opstijven voor je de laatste laag aanbrengt.

Optioneel kan je langs de rand cacao nibs leggen.

Het overige deel van het mengsel dient alleen nog kort gemengd te worden met de bosbessen in de keukenmachine. Wanneer dit een glad mengsel is voeg je dit als laatste laag toe. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.

 

Deze taart is glutenvrij.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply