Homemade burger

  • 30 mins
  • 19 ingredients

Ingredients

  • Rundergehakt 300 gram
  • Paneermeel 2 eetlepels
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Chilipoeder 1/2 theelepel
  • Ei 1
  • Pijnboompitten 15
  • Zout en peper naar smaak
  • Gemengde sla
  • Tomaat 1
  • Gekookte rode biet 1
  • Ui 1
  • Avocado 1
  • Speltbroodjes 2
  • Limoen 1
  • Kwark 2 eetlepels
  • Olijfolie scheutje
  • Ketchup 1 theelepel
  • Worcestersaus 1 theelepel
  • Paneermeel 2 eetlepels (ongeveer)

Bak de pijnboompitten licht bruin en laat afkoelen. Meng de pijnboompitten met het gehakt, ei, zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder in een kom. Voeg vervolgens het paneermeel toe. Maak 2 burgers en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Meng de limoenrasp met het limoensap, kwark, olijfolie, ketchup, worcestersaus,  zout en peper. Zet in de koelkast tot de burgers klaar zijn.

Haal de burgers 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd ondertussen de tomaat, ui en rode biet in dunne plakken. Prak de avocado fijn in een kom met een vork en voeg zout en peper toe. Gril het speltbroodje in de grilpan.

Wrijf de burger  in met olijfolie en gril ze aan iedere kant 3 minuten, zodat ze niet helemaal doorbakken zijn. Voeg tijdens het bakken ook de uien toe.

Smeer de onderkant van het speltbroodje in met het avocadomengsel. Leg daar bovenop de sla, tomaat, rode biet en hamburger met gebakken ui.  Maak af met een flinke lepel van de saus en de bovenkant van het broodje.

Eventueel kun je de laatste 2 minuten een plakje (geiten)kaas bovenop de burger leggen. Draai de burger dan niet meer om.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply