Pompoenlasagna

  • 45 mins
  • 14 ingredients

Ingredients

  • Rundergehakt 300 gram
  • Flespompoen 1/2
  • Spinazie 400 gram
  • Ui 1
  • Knoflook 1 teen
  • Rode peper 1/2
  • Tomatenpuree 1 eetlepel
  • Tomatenblokjes 1 blik
  • Mozzarella 1 bol
  • Rozemarijn 1 takje
  • Basilicum handvol blaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas rasp als topping

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet.

Snijd de halve fles pompoen in dunne plakken, zodat je deze als lasagna bladen straks kunt gebruiken. Besprenkel de plakken pompoen met olijfolie, zout en peper. Gril de pompoen 1 minuut aan beide kanten in de grilpan.

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn en bak deze lichtjes in een scheutje olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak dit op middelmatig vuur 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee en vervolgens de tomatenblokjes en fijngesneden rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de saus de juiste dikte heeft, kun je beginnen met het maken van de lasagna.

Leg een laag pompoen in de schaal en bedek deze met de rode saus. Bedek deze laag met de gebakken spinazie. Leg hier vervolgens weer een laag pompoen op en bedek deze weer met de rode saus. Herhaal deze stap, zodat je 3 lagen pompoen hebt. Bedek de bovenste laag met stukjes mozzarella en rasp hierover een beetje parmezaanse kaas.

Zet de lasagna 30 minuten in de oven tot deze mooi bruin is. Laat de lasagna 10 minuten rusten voor je deze serveert. Bestrooi met verse basilicum.

Print Recipe

One Comment

Leave a reply