Pie met kip en prei

  • 45 mins
  • 6 ingredients
  • Servings 2 tot 3 personen
  • Prep 45 min
  • Course

Ingredients

  • Bloem 100 gram + wat extra voor de roux
  • Roomboter 50 gram + wat extra voor de roux
  • Zout en peper Naar smaak
  • Prei 2 stuks
  • Kipfilet 400 gram
  • Peterselie Handvol

Meng de bloem, zout en boter door elkaar voor het korstdeeg. Voeg als laatste een ijskoude eetlepel water toe. Kneed het deeg tot een stevige, maar soepele bal. Indien nodig kun je extra eetlepel water toevoegen. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Voor de kipragout kook je de kipfilet ongeveer 15 minuten in een snufje zout. Snijd ondertussen de prei in ringen en was deze grondig.  Voeg deze de laatste 3 minuten toe aan de kip. Giet de kip en prei af, maar vang het kookvocht (bouillon) op. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

In de pan voeg je nu een eetlepel boter en 3 eetlepels bloem toe voor de roux. De hoeveelheid is afhankelijk van of je een meer of minder gebonden saus wilt maken. De ragout wordt gebonden. Blijf goed roeren met een garde tot de boter met bloem van licht tot bijna donker bruin kleurt. De bloem gaart op deze manier. Voeg vervolgens in kleine scheutjes de opgevangen bouillon toe. In totaal mag je 200 ml bouillon toevoegen. Voeg de fijngesneden peterselie, kip en prei toe aan de saus. Proef de ragout en breng op smaak met zout en peper. Indien de ragout te dik is, kun je extra bouillon toevoegen. Giet de ragout in een ovenschaal.

Rol ondertussen je kortdeeg uit tot de juiste grote van je ovenschaal. Bedek deze als deksel over de ragout. Prik gaatjes in het deeg. Eventueel teveel deeg kun je gebruiken als decoratie. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en zet deze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het deeg mooi bruin kleurt.

 

Tip: Deze pie kun je ook goed een dag van te voren maken.  Bestrijk de pie met ei dan pas voor deze de oven in gaat. 

 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply