Salade gerookte kip

  • 20 mins
  • 12 ingredients
  • Servings 2
  • Prep 20 min
  • Course

Ingredients

  • Veldsla 75 gram
  • Groene asperges 100 gram
  • Gerookte kipfilet (scharrel) 200 gram
  • Feta 100 gram
  • Avocado 1 stuk
  • Romaatjes 6 stuks
  • Citroen 1/2
  • Pompoenpitten handvol
  • Basilicum Handvol
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Honing 1/2 eetlepel

Verdeel de veldsla over 2 borden. Snijd de avocado, gerookte kip en tomaatjes en verdeel over de sla. Verbrokkel de feta boven de veldsla.

Snijd de onderkant van de groene asperges en blancheer deze 2 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en koel direct af met koud water, zodat de asperges niet verder garen.

Pof de pompoenpitten kort in de pan en verdeel deze samen met de asperges over de veldsla.

Voor de dressing mix je in de basilicum, olijfolie, sap van een halve citroen, honing, zout en peper in de keukenmachine. Besprenkel over de sla.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply