Hele kip met citroen uit de oven

  • 30 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • 1 Scharrelkip ongeveer 1 kg
  • Zoete aardappel 3 stuks
  • Groene asperges Bosje (ongeveer 15 stuks)
  • Citroen 1 stuk
  • Knoflooktenen 4 stuks
  • Rozemarijn 2 a 3 takjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven op 240 graden.

Leg de kip in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Verdeel de rozemarijn over de kip en bestrooi met zout en peper. Prik gaatjes in de citroen met een mes en stop de citroen in de kip. Door de gaatjes komen de sappen uit de citroen vrij. Kneus de knoflooktenen licht en leg deze in de ovenschaal.

Was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes. Leg de partjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.

Zet de kip samen met de zoete aardappel in de oven. Zodra de gerechten in de oven staan zet je de oven terug op 160 graden. De kip en zoete aardappel mogen 60 minuten in de oven.

Was de groene asperges en snijd de onderkant van de asperges. Kruid de asperges met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Wanneer de kip en zoete aardappel nog 10 minuten baktijd hebben, kun je beginnen met het grillen van de asperges. Verwarm de grilpan tot deze goed heet is. Bak de asperges ongeveer 5 minuten.

 

Als je de kip in de oven zet kun je een beetje aluminiumfolie over de kippenborst leggen. Na 30 minuten haal je dit van de kippenborst, zo voorkom je uitdroging. 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply