Rijstbar

  • 30 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • Rijst 1/2 cup
  • Water 1 1/2 cup
  • Zeezout 1 theelepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Honing 1 eetlepel
  • Kokosolie 1 theelepel
  • Cranberry's 1/2 cup
  • Spaanse vijgen 5 stuks

Kook de rijst in water samen met kaneel en zout. Roer regelmatig, zodat de rijst niet aan de bodem plakt. Wanneer de rijst al het water heeft opgenomen haal je de pan van het vuur. Meng de honing en kokosolie door de warme rijst en laat de rijst afkoelen.

Wanneer de rijst is afgekoeld maal je de rijst 30 seconden in de keukenmachine. Voeg vervolgens de cranberry’s en vijgen toe en maal nog 1 minuut.

Bedek een bakblik met bakpapier. Verdeel de rijst in het bakblik en druk de rijst goed aan. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Na 1 uur kun je er repen van snijden. Verpak de repen apart in een afsluitbare box in de koelkast voor maximaal 1 week.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply