Pindakaasreep

  • 20 mins
  • 10 ingredients

Ingredients

  • Havervlokken 100 gram
  • Pompoenpitten 40 gram
  • Ei 1 stuk
  • Hazelnoten 50 gram
  • Gedroogde abrikozen 50 gram
  • Zout 1/2 theelepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Honing 1 eetlepel
  • Kokosolie 2 eetlepels
  • Pindakaas (zie recept voor zelfgemaakte pindakaas) 2 eetlepels

Verwarm de oven op 170 graden. Prak de banaan in een kom en meng dit met een losgeklopt ei. Voeg vervolgens het zout, kaneel, havervlokken, gehakte hazelnoten, pompoenpitten en fijngesneden abrikozen toe.

Verwarm in een pannetje de kokosolie, honing en pindakaas. (Zie recept voor pindakaas) Meng dit door de droge ingrediënten.

Bedek een (rechthoekig) bakblik met bakpapier en verdeel alle ingrediënten in het bakblik. Druk goed aan zodat de repen goed compact worden.

De repen mogen 30 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Laat de repen afkoelen, voor je er repen van snijdt.

Verpak de repen apart wanneer deze helemaal afgekoeld zijn in folie. Bewaar in een afsluitbare box in de koelkast voor ongeveer een week.

 

Als je pindakaas uit de supermarkt gebruikt, zorg dat je dan pindakaas gebruikt met weinig suikers.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply