Kokosmakroon

  • 42 mins
  • 5 ingredients
  • Servings 12
  • Prep 30 min
  • Cook 12 min
  • Course

Ingredients

  • eiwitten 2
  • Geraspte kokos 120 gram
  • Zeezout snufje
  • Honing 4 eetlepels
  • Pure chocolade (minimaal 70%) 50 gram

Verwarm de oven op 170 graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Wanneer de eiwitten stijf zijn spatel je voorzichtig de geraspte kokos en honing door het mengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Laat het mengsel 30 minuten opstijven in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met 2 lepels een bolletje van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Druk de bolletjes voorzichtig aan, zodat er een platte onderkant ontstaat. Bak de kokosmakronen 12 minuten in de oven, totdat ze lichtbruin zijn.

Laat de kokosmakronen minimaal 1 uur afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Dip vervolgens de platte onderkant in de gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden.

Bewaar de kokosmakronen buiten de koelkast in een afsluitbare box.

 

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply