Hazelnotenpasta

  • 25 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Blanke hazelnoten 100 gram
  • Amandelmelk 50 milliliter
  • Kokosolie 1 eetlepel
  • Honing 1/2 eetlepel
  • Zeezout 1/2 theelepel
  • Cacao 2 eetlepels

Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en zet 12 minuten in de oven tot deze lichtbruin zijn en de oliën vrij komen.

Mocht je geen blanke hazelnoten gebruiken, het vliesje is makkelijk van de hazelnoten af te halen nadat ze in de oven zijn geweest.

Meng de hazelnoten samen met het zout in de keukenmachine en laat deze 1 minuut draaien. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje. Wanneer de kokosolie gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de honing toe. Vervolgens voeg je de kokosolie en honing toe en laat het geheel 1 minuut mixen. Voeg als laatste de amandelmelk en cacao toe en mix nog 2 minuten. De hazelnotenpasta is klaar wanneer het een gladde emulsie is.

Bewaar de hazelnotenpasta in een glazen pot, ongeveer 1 a 2 weken in de koelkast.

Ik destilleer de glazen pot altijd met kokend water en droog af met keukenpapier. Hoe schoner de pot, hoe langer de hazelnotenpasta goed blijft.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply