Quinoasalade

  • 14 ingredients

Ingredients

  • Quinoa 150 gram
  • Kalfsworstjes 4 stuks
  • Avocado 1 stuk
  • Romaatjes 6 stuks
  • Komkommer 1 stuk
  • Gemengde sla 75 gram
  • Feta 100 gram
  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Citroen 1 stuk
  • Honing 1 theelepel
  • Mosterd 1 theelepel
  • Zout en peper naar smaak
  • Tuinkers (optioneel) voor de garnering
  • Paprikapoeder 1/2 theelepel

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de komkommer, tomaatjes en avocado. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, avocado en feta over de borden.

Als de quinoa klaar haal je deze van het vuur en meng er paprikapoeder en peper doorheen. Laat de quinoa vervolgens rusten met de deksel op de pan.

Bak de kalfsworstjes (andere worstjes kan natuurlijk ook) rondom bruin. Maak ondertussen de dressing van citroensap, olijfolie, honing, mosterd, zout en peper.

Wanneer de kalfsworstjes gaar zijn serveer je deze samen met de quinoa over de salade. Besprenkel vervolgens de dressing over de salade.

Print Recipe

No Comments

    Leave a reply